пятница, 25 мая 2018 г.

День науки "Золотий Олімп" в гімназії

23 травня 2018 року у нашій гімназії вже восьмий раз пройшов День науки «Золотий Олімп гімназії», девізом якого стали слова «А квітам знать своє і скрізь своє робити. А квітам скрізь цвісти!». Зала, де проходило свято, була схожа на чудовий сад, на царство Флори, на край, де збуваються будь-які мрії.
Чудовими ведучими свята були учні 5(9)-Б класу Алексєєва Анастасія та Шевченко Андрій.  Святкова зала була переповнена учнями, для яких цей день – це результат їхньої праці за рік, вчителями, батьками. Відкрила свято Маслова Владислава віршем Івана Коваленко "Мені це розповів один дивак..." Вона вразила всіх присутніх глибоким і вдумливим прочитанням поезії сучасного автора про людей, які схожі на квітку, що росте біля самісінького жерла вулкану. Так само є люди, які не бояться ніяких перешкод, сильні і мужні, наперекір всьому вони прагнуть вперед, до перемоги! Це наші найрозумніші, найталановитіші гімназисти та їхні вчителі.
        Свято Інтелекту, Гордості й Таланту продовжилося гімном науці «Гаудеамус», який виконав ансамбль «Евтерпа», під керівництвом Грушевої Г.Ф. З вітальним словом до присутніх звернулась директор гімназії Антонова Лідія Федорівна, завідувачка міським методичним кабінетом Адаменко Людмила Геннадіївна. Чудовим подарунком стала пісня «Есть на свете цветок алый-алый», яку виконала Колєчко Ірина. Спочатку на червону доріжку слави ступили кращі учні у номінаціях з різних предметів, а вчительське журі визначало кращого учня в кожній номінації. Нагороди дітям вручали вчителі гімназії
        Творчих педагогів привітали директор Антонова Л.Ф. та заступник директора з науково-методичної роботи Пшенична С.А., вручили грамоти та дипломи.  Учні подякували педагогам за можливість розвивати свої здібності і таланти, за нові перемоги та звершення, яких вони досягли в цьому році під керівництвом своїх наставників. Мірошниченко Поліна та Гончаров Максим подарували вишуканий, чарівний "Вальс квітів" П.І.Чайковського.
 

Напередодні свята учні дев'ятого класу Білогрулов Даніїл та Манів Єлизавета провели опитування серед учнів гімназії. Вони поцікавилися: Що таке наука? Звідки вчені беруть ідеї? Що заважає вченим працювати? Які вони, вчені? Чи легко бути вченим? Попросили також продовжити речення: Якби я був вченим, я б винайшов… Відповіді були представлені у вигляді п’ятихвилинного фільму. Усі із задоволенням переглянули його, тому що відповіді були нестандартними та оригінальними. Та й ділилися своїми думками учні, яких усі добре знають в гімназії.
Далі було проведене інтерактивне опитування «Хто в гімназії найрозумніший?» Учні висловили найрізноманітніші здогадки: Колодєєва Вероніка, Буга Яна, Костенко Тарас, Білогрудов Даніїл, Колумба Олена, Григорчук Анастасія, Чорні Валерія та Вікторія, Ніколаєв Іван та інші. Але інтрига відкрилася не відразу. Учениці п'ятих класів виконали танець "Квітка-семиквітка", а потім запрощували переможців ТОП-10 на сцену. 
ТОП-10 найрозумніших гімназистів почали представляти з кінця. До неї увійшли кращі з кращих. Це - Чорна Валерія,7-А клас, Тарнавська Анастасія, 5-А клас, Колумба Олена, 7-А клас, Цуркан Тетяна,  5-Б клас, Буга Яна, 5-А клас, Волкова Маргарита, 6-А клас, Ковальв Андрій, 6-А клас. А самим розумним виявився переможець багатьох, олімпіад, конкурсів, учень 5(9)-А класу Білогрудов Даніїл, який має досягнення з різних предметів. Його голову увінчали золотим лавровим вінком. Лозка Анна та Григорчук Анастасія посіли 2 та 3 місце в рейтингу і були удостоєні срібного та бронзового вінка. На згадку та на підтвердження їхнього злету до зірок на Золотий Олімп їм було вручено Дипломи, медалі та невеликі подаруночки.
Відкриттям року став дуже скромний та сором’язливий учень 5(9)-А класу Ковальов Андрій, який підготував найкращий бюлетень і вразив всіх глибиною філософських думок. У своїй поезії «Поет» він написав:
Свеча не гаснет, пламя тлеет,
Дрожа рука выводит стих,
Лишь изредка, сквозь чуждый верезг,
Он слышит ветра тихий свист.
В кінці свята на червону доріжку були запрошені переможці предметних олімпіад, різноманітних конкурсів, акцій, турнірів, змагань. Поздоровила їх заступник директора Пшенична Сніжана Анатоліївна та прочитала вірш Ганни Черінь "Українські діти":
Розбрелись по полю діти -
Більші, менші і малі -
Молоді яскраві квіти
Української землі.

 Ансамбль «Евтерпа» завершив свято чудовою, мелодійною та душевною піснею «Діти України».

День науки – 2018 закінчився, залишивши приємні враження і бажання творити, відкривати духовні острови у дитячих серцях, творчо зростати, професійно вдосконалюватися.

2 комментария:

  1. Ще раз вітаю всіх гімназистів з першими у житті сходинками успіху. І дякую всім вчителям гімназії за наполегливу та результативну роботу! Всім бажаю здоров'я, миру і гарного відпочинку!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую за вашу небайдужість та гарну співпрацю

      Удалить