четверг, 22 апреля 2021 г.

Фатальні кроки: як зупинити дитячі ігри зі смертю?


ШАНОВНІ БАТЬКИ!
Б'ЄМО ТРИВОГУ! МАЄМО ДІЯТИ РАЗОМ!
Складно в сучасному світі інфопотоків позбавити дитину соціальних мереж – там всі ми, і від цього не втекти. Тоді потрібно навчитися з цим жити і справлятися з випробуваннями, які були, є і все одно будуть. 
Психолог, психотерапевт Марія Фабрічева зазначає: 
"Є така гіпотеза: немає такого підлітка, який хоче померти – є дуже багато підлітків, які не знають, як жити. Коли дитина йде на якийсь експеримент – на будь-який: з таблетками, алкоголем, зміною зовнішності – це говорить тільки про одне, що підліток кричить: «Подивись на мене!». Кричить світу дорослих, кричить світу однолітків".
Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба з огляду на випадки, пов’язані з небезпечними «іграми», які поширюються в Інтернеті, опублікував свої поради:

"До уваги батьків. Небезпека в Інтернеті більша, ніж здається. Діти можуть не розуміти наслідків своїх дій, можуть вважати розвагою те, що призводить до катастрофічних наслідків. Поговоріть зі своїми дітьми про небезпеку онлайн! Нагадайте дітям про важливі правила користування Інтернетом і соціальними мережами. Не спілкуватися з незнайомцями. Не повторювати дії, які пропонуються в мережі. Поясніть, що «розваги» онлайн несуть небезпечні, а часом – невідворотні наслідки в реальному житті!".
Поліцейські також оприлюднили свої поради батькам:

"Спілкуйтеся по-дружньому зі своїми дітьми, будуйте довірливі стосунки, спонукайте дитину розповідати про її друзів та шкільне життя та ставтеся до дитини з розумінням.
Також вони рекомендують приділяти більше уваги психологічному стану дитини,
як-от:

● перевіряти акаунти дитини в соціальних мережах та групи, до яких вона приєдналася;
● переглядати зміст спілкування в приватних чатах;
● контролювати відео та фото, які є в гаджетах вашої дитини;
● звертати увагу на її коло спілкування".

БЕРЕЖІМО НАШИХ ДІТЕЙ РАЗОМ!


              За матеріалами "Інформаційна Агенція "ПОГЛЯД""  https://www.poglyad.tv/pro-nas/

Комментариев нет:

Отправить комментарий